<PUBLICADES LES VERSIONS 2015 DE ISO 9001 i ISO 14001

 

Durant aquest mes d'octubre ja estan publicades les noves versions de les normes ISO 9001 i ISO 14001. L'adaptació a aquests canvis es preveu progressiva, ja que les Entitats de Certificació donen un termini que arriba fins a l'any 2018.

Tot i això, des de TOC DE GESTIÓ us animem a que inicieu el projecte d'adaptació el més aviat possible, per tal que el procés sigui gradual i el més profitós possible.

Les noves versions d'ambdós Normes pretenen ajudar l'organització amb un enfoc més actualitzat de la gestió empresarial, destacant alguns:

 

- el concepte de gestió del risc, tan important en una societat global i una economia interdependent en la qual ens hem d'anticipar, ser proactius, per tal de gestionar la qualitat i els impactes ambientals amb garanties;

 

- la implicació de la direcció esdevé peça clau per tal d'aconseguir l'èxit dels sistemes de gestió, la implicació de la resta dels col·laboradors, i el posicionament clar de l'organització envers la gestió ambiental i de la qualitat;

 

- la comunicació, la formació, la implicació del personal com sempre, però ara amb més força, són també punts rellevants a treballar en aquest nou repte de gestió.

 

- una gestió documental més oberta i adaptada a cada sistema de gestió, requerint informació documentada, però amb major llibertat per a organitzar-se de la manera més eficient per a cada entitat.

 

Des de TOC DE GESTIÓ us guiem en aquesta adaptació, aprofitant el canvi per a millorar els sistemes de gestió ja existents!!

 

ÈXIT DE LA JORNADA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA: 9 D'ABRIL 2015

 

El passat dia 9 d'abril de 2015, TOC DE GESTIÓ va participar en una jornada organitzada per EMPRION enginyeria sobre la trasposició al marc espanyol de la Directiva 2012/27/UE. En una taula en que varen estar presents les empreses, administració pública (ICAEN), així com els professionals de l'eficiència energètica, es  van presentar exemples i solucions per a trobar finançament per a l'impuls de projectes a les indústries.

TOC DE GESTIÓ va aportar el seu coneixement i experiència en els sistemes de gestió de l'eficiència energètica en les empreses.

Va ser una jornada molt pràctica i participativa en que totes les parts vàrem intercanvi coneixements i va resultar molt enriquidora.

Ainhoa Azorín participant com a experta en ISO 50001

Engega't al telenoticies de TV3 el dia de Nadal Minut 32.40- 34.40

http://www.tv3.cat/videos/4831731/Telenoticies-migdia---25122013

Bones Festes!!

ENGEGA'T I POSA EL TEU GRA DE SORRA! BUSQUEM MECENATGE!

http://www.verkami.com/projects/6035-engega-el-joc-de-l-estalvi-energetic-engega-t

enGegA’t és un joc de taula representat per l’escala de qualificació energètica de la G a la A, on els jugadors avancen encertant caselles Pregunta, Càlcul, paraules Tabú o caselles on Tots Juguen.

Els jugadors escalen de la fila de menor qualificació energètica, caracteritzada com a la fila G, fins a la de major qualificació energètica, caracteritzada com la fila A. L’equip guanyador és aquell que en arribar al final disposa de més fitxes energètiques i, per tant, és el més eficient de la partida.

És un joc que compta amb un disseny sostenible amb la finalitat de prevenir i reduir l’impacte mediambiental, i produït artesanalment a la comarca d’Osona.

L'estalvi energètic és un estalvi de diners, però sobretot un estalvi de recursos naturals que ens permet protegir i salvaguardar l’entorn i el medi ambient.
L'objectiu de la campanya és divulgar i promoure la cultura energètica als nostres mecenes i al seu entorn. Tanmateix, creiem que és necessari fer accions dirigides a les administracions, escoles, empreses i ciutadans per tal que en prenguin consciència en el seu dia a dia. Per aquest motiu, neix enGegA’t.

El pressupost es destinarà a engegar el procés de fabricació per poder disposar d'un estoc per vendre a través de portals ambientals, fires o altres esdeveniments i jornades energètiques.
Gràcies a la col·laboració de "les volutes de Laura" s'ha dissenyat la bossa d'enGegA't per emportar-te amb comoditat el joc on vulguis. Per fer el pack sencer pots disposar de l'estoig enGegA't.

Ens ajudes a fer-ho possible? 

A partir de l'1 de juny de 2013 entra en vigor l'obligació als propietaris d'edificis, locals i vivendes, de sol.licitar un certificat d'eficiència energètica de l'edifici, el qual haurà d'incloure al contracte de compra-venda o lloguer, documents de promoció de l'immoble i registar-lo al registre de l'ICAEN.

16 abril 2013: TOC de gestió al PARC TECNOLÒGIC DEL VALLÈS

16.04.13_ Xerrada de Toc de Gestió al Parc Tecnològic del Vallès

Competitivitat "verda": l'aposta empresarial per l'eficiència energètica i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacleEl passat dia 16 d'abril vàrem reflexionar sobre la necessitat d'incorporar la gestió ambiental en la política de l'empresa. En un escenari de crisi econòmica i social, cal repensar els models de gestió empresarial. Pensem que la gestió ambiental s'ha d'incorporar en l'adn de l'empresa, de les organitzacions, i aconseguir així:

  • reduir l'impacte de les activitats en el medi ambient i els costos ambientals actuals
  • millorar la qualitat de vida de les persones
  • reduir els costos econòmics actuals i futurs...

Amb aquesta filosofia vàrem presentar la gestió de l'energia com a eina per a ser més eficients energèticament, i alhora aliniar-nos amb el compromís mundial contra el canvi climàtic amb la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Vàrem explicar quines maneres té l'empresa de gestionar aquests elements: la implantació de sistemes de gestió ISO 50001 i el càlcul de l'empremta de carboni de l'empresa i/o dels productes/serveis, així com els compromisos de reducció de les emissions.

 

Els assistents van explicar les seves experiències, inquietuds i interessos, en una sessió molt profitosa per a tots!

Us recomanem llegir l'article de ORIOL RIPOLL al CCCBLAB que ens il·lustra de com utilitzar eines lúdiques per a fomentar la creativitat, i com aplicar-ho en el món de l'empresa.

http://blogs.cccb.org/lab/lactitud-ludica-com-a-base-del-proces-creatiu/

 

Ens proposa canviar la búsqueda tradicional d'un objectiu molt específic, per la recerca de fites més imprevisibles. Parla de les organitzacions que no utilitzen "mapes" sinó "brúixoles" amb una meta més o menys difusa, per tant, donant joc a la sorpresa i la recerca més activa.

 

"Com que no busquen una resposta, poden explorar camins, equivocar-se i aprendre de les errades, barrejar conceptes des de diferents disciplines i assajar cadascuna de les respostes per tal de triar les més adequades".

 

Aquestes organitzacions aposten per la creativitat i la visió global, barrejant conceptes, connectant coneixement i sinergies internes, per arribar a un punt nou i innovador. Per arribar aquí, proposa el joc com a eina que permet la millora continua, estimula els processos de creació i innovació. Ens parla dels serious games, que simulen el món real i permeten posar en qüestió temes, arribar a la millora amb solucions innovadores.Presenta Gamestorming, "un web i un llibre que recullen una col·lecció de jocs de diferents creadors que han estat dissenyats especialment per explorar i examinar reptes empresarials, millorar la col·laboració i generar nous enfocaments".

Els dies 13 i 14 de juny a Barcelona es celebra BIZBARCELONA, una oportunitat per als emprenedors i aquells qui vulguin impulsar la seva idea amb finançament i innovació.

 

El programa de conferències, tallers i expositors ofereixen al visitant possibilitats de networking, oportunitats de negoci, estratègies de marketing i gestió empresarial, com també opcions d'internacionalització del negoci o la idea d'innovació i emprenedoria.

 

Des de la innovació i el desenvolupament de les idees podeu fer crèixer la vostra idea de negoci, tot i els temps de crisi! Ànims emprenedors!

 

 

 

 

"LA HUELLA DE CARMELA"

http://www.youtube.com/watch?v=280aTeLaT1o

 

Interessant reflexió sobre els hàbits de consum de la societat actual. Es tracta d'un curtmetratge realitzat per al II Festival Ecològic "La Lucièrnaga Fundida".

 

Aprenent de les generacions dels nostres avis, plantegem-nos els actuals hàbits de consum per tal de trobar el punt d'equilibri i no comprometre les generacions futures.

 

LA TEVA EMPRESA ÉS EFICIENT I SOSTENIBLE? JORNADA 26 ABRIL 2012 A L'AUDITORI D'APPLUS

El passat 26 d'abril de 2012, TOC DE GESTIÓ junt amb APPLUS Certificació van celebrar una jornada informativa per a empreses sobre eficiència energètica i petjada de carboni.


L'exposició girava entorn a la pregunta: la teva empresa és eficient i sostenible? amb aquest plantejament, es van desenvolupar les participacions dels diferents ponents, amb la idea d'un compromís vers la sostenibilitat necessari alhora de desenvolupar qualsevol activitat empresarial.

 

Des de TOC DE GESTIÓ varem aportar la nostra experiència com a consultors i auditors en els referencials d'eficiència energètica (auditories i sistemes de gestió ISO 50001) i càlcul de petjada de carboni (d'organització segons ISO 14064, verificadors del Protocol de Kyoto i petjada de carboni de producte segons PAS 2050 i compensació segons PAS 2060).

 

Els experts auditors d'Applus van clarificar el procés de verificació i el valor afegit de l'auditoria posterior als càlculs. També es van comentar els principals problemes que es troben en el moment de l'auditoria i claus de com superar el procés amb èxit.

 

També vam comptar amb la participació d' Aigües de Barcelona com a empresa compromesa amb la sostenibilitat, compartint la seva experiència en la implantació i certificació d'un sistema ISO 50001, així com el compromís d'adhesió als Acords Voluntaris de reducció de les emissions de CO2.

NOTICIA PUBLICADA AL BUTLLETÍ DEL COL.LEGI D'AMBIENTÒLEGS DE CATALUNYA EL 13 DE NOVEMBRE DE 2012. COM DIFERENCIAR-SE EN MOMENTS DE CRISI: TOC DE GESTIÓ

EXPOSICIÓ DE GRAVATS QUOTIDIANS A OTMAN

Un toc d'art!

 

Exposició de GRAVATS a OTMAN, Roba i Tés.

 

ELS MARS: FONT D'ENERGIA RENOVABLE

L'Energia Mareomotriu és una font renovable i il·limitada d'energia. Aprofitant els canvis en l'alçada del mar, fruit de les marees provocades per la força gravitatòria de la lluna amb la terra, s'obté energia elèctrica amb el moviment de les turbines.

 

Aquestes centrals només es poden instal·lar en certes zones de la Terra, però hi ha d'altres maneres d'obtenir energia dels mars: energia de les onades amb el moviment de turbines per aire, dels corrents submaris i l'eòlica marina.

 


 

RESPONSABILITAT AMBIENTAL

LA Llei 26/2007 De Responsabilitat ambiental té la finalitat de fer efectiu el principi "Qui contamina paga", mitjançant un sistema de responsabilitat objectiva, que pugui exigir la reparació dels danys als recursos naturals, fin i tot en casos en què el causant no hagi comès cap infracció.

A Toc de Gestió us gestionem l'anàlisi de riscos i t'assessorem de les millors cobertures en riscos Mediambientals que ofereixen les asseguradores per tal de tenir cobertes les responsabilitats per contaminació.


FENOMENS NATURALS

L’Spouting Horn
és un fenomen natural que podeu trobar a l’lla de Kauai, la més antiga de les
illes de l’arxipèlag de Hawaii, exactament a la costa de Popui. Es un efecte guèiser
que es produeix quan una onada travessa un tub de lava.

 

Tanca els ulls i imagina
una onada gegant que s’aproxima des de l’infinit. Sents la pluja caure sobre la
cara i l’escalfor del sol que surt al mateix  temps de darrera d’un núvol. Sents el rugit de l’onada que acaricia una roca  negra foradada. Un espectacular escenari d’aigua salada, furia i màgia és escopit
amb verticalitat, intentant tocar el cel, i quan obres els ulls veus una postal
de ficció emmarcada sota un increïble arc cromàtic.