Publicacions, jornades, recomanacions

Engega't: el joc de l'eficiència energètica dissenyat per TOC

Vols fer un regal d'empresa i alhora sensibilitzar els empleats? enGegA't aprofita les eines de gamificació per tal de conscienciar en l'ús eficient de l'energia.

DEMANA'NS INFORMACIÓ!

Jornada d'eficiència energètica: TOC, Emprion i l'ICAEN

Jornada sobre la trasposició al marc espanyol de lla Directiva 2012/27/UE. En una taula en que varen estar presents les empreses, administració pública (ICAEN), així com els professionals de l'eficiència energètica, es  van presentar exemples i solucions per a trobar finançament per a l'impuls de projectes a les indústries.

TOC DE GESTIÓ va aportar el seu coneixement i experiència en els sistemes de gestió de l'eficiència energètica en les empreses.

Workshop de TOC al Parc Tecnològic del Vallès

Competitivitat "verda": l'aposta empresarial per l'eficiència energètica i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Reflexions sobre la necessitat d'incorporar la gestió ambiental en la política de l'empresa. En un escenari de crisi econòmica i social, cal repensar els models de gestió empresarial.

Vàrem presentar la implantació de sistemes de gestió ISO 50001 i el càlcul de l'empremta de carboni de l'empresa i/o dels productes/serveis, així com els compromisos de reducció de les emissions.

Eines de gamificació: formentar la creativitat

Us recomanem llegir l'article de ORIOL RIPOLL al CCCBLAB que ens il·lustra de com utilitzar eines lúdiques per a fomentar la creativitat, i com aplicar-ho en el món de l'empresa.

http://blogs.cccb.org/lab/lactitud-ludica-com-a-base-del-proces-creatiu/

Parla de les organitzacions que no utilitzen "mapes" sinó "brúixoles" amb una meta més o menys difusa, per tant, donant joc a la sorpresa i la recerca més activa.

El joc com a eina que permet la millora continua, estimula els processos de creació i innovació. Ens parla dels serious games, que simulen el món real i permeten posar en qüestió temes, arribar a la millora amb solucions innovadores.

La huella de Carmela

http://www.youtube.com/watch?v=280aTeLaT1o

 

Interessant reflexió sobre els hàbits de consum de la societat actual. Es tracta d'un curtmetratge realitzat per al II Festival Ecològic "La Lucièrnaga Fundida".

Aprenent de les generacions dels nostres avis, plantegem-nos els actuals hàbits de consum per tal de trobar el punt d'equilibri i no comprometre les generacions futures.

 

Jornada empresa eficient i sostenible - TOC & Applus

Des de TOC DE GESTIÓ varem aportar la nostra experiència com a consultors i auditors en els referencials d'eficiència energètica (ISO 50001) i càlcul de petjada de carboni  ISO 14064, verificadors del Protocol de Kyoto i petjada de carboni de producte segons PAS 2050 i compensació segons PAS 2060).

Els experts auditors d'Applus van clarificar el procés de verificació i el valor afegit de l'auditoria posterior als càlculs.

També vam comptar amb la participació d' Aigües de Barcelona com a empresa compromesa amb la sostenibilitat, compartint la seva experiència en la implantació i certificació d'un sistema ISO 50001, així com el compromís d'adhesió als Acords Voluntaris de reducció de les emissions de CO2.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© toc de gestio

Pàgina web creada amb IONOS Mi Web.